TIMIȘOARA 2016

Salonul de Carte Bookfest începe în forță seria evenimentelor programate pentru acest an cu o nouă ediție organizată la Timișoara, în perioada 31 martie – 3 aprilie, tot la Centrul Regional de Afaceri (vizavi de Sala Olimpia).

Scriitorul Mircea Cărtărescu este invitatul special al acestei a cincea ediții Bookfest Timișoara. Mircea Cărtărescu îi așteaptă pe timișoreni la Bookfest sâmbătă, 2 aprilie, prilej cu care își va prezenta cel mai recent succes editorial Solenoid și va acorda autografe.

Organizatorii Bookfest Timișoara promit și pentru această ediție un program bogat în evenimente, care îi va ține pe vizitatori aproape de cele mai importante apariții editoriale și de cei mai apreciați autori români ai momentului. În cele patru zile, publicul este așteptat cu lansări de carte, sesiuni de autografe și dezbateri la care vor participa scriitori și personalități din alte domenii ale culturii românești, concerte și cinema de artă gratuit.

Concert Trei Parale și proiecție ”Son of Saul”
”Timișoara a fost prima ediție locală Bookfest și cea al cărei succes ne-a dat curajul să mergem mai departe în celelalte orașe în care ne-am mai extins. De aceea, ne-am străduit ca pentru această ediție aniversară cu numărul cinci să arătăm publicului timișorean recunoștința noastră”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România.

Printre evenimentele conexe care vor completa oferta celor peste 30 de expozanți se numără un concert al formației de muzică tradițională Trei Parale dar și proiecția gratuită a peliculei ”Son of Saul”, care a câștigat luna trecută premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Peste 30 de edituri vor veni cu ultimele noutăți pregătite pentru publicul iubitor de carte din Timișoara. Printre expozanții anunțați se vor afla editurile Humanitas, Curtea Veche Publishing, Nemira, Polirom și Cartea Românească, Editura Universității de Vest, Okian, Antet XX Press, Editura Nomina, Editura Casa, Editura Niculescu, Editura Doxologia, Centrul de Carte Străină Sitka, Editura ALL, Editura Eikon, Editura Ratio et Revelatio, Editura Trei, Editura Corint, Editura Saeculum I.O. și Grupul Editorial Art.

Reduceri de până la 40% la Curtea Veche, Humanitas și Nemira

Oferta va cuprinde aproximativ 20.000 de titluri la cele mai bune prețuri, inclusiv volumele care s-au impus deja în topul vânzărilor de la începutul anului până acum.

Volumul Solenoid, de Mircea Cărtărescu, deschide lista cărților pregătite de Editura Humanitas, care va fi prezentă la Bookfest Timișoara cu peste 800 de titluri și cu reduceri de preț de circa 20%. În ofertă se vor afla de asemenea cărțile Dialoguri de duminică: o introducere în categoriile vieții, semnată de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, o transcriere a unor dialoguri televizate între cei doi mari autori și Cartea simțurilor, o antologie coordonată de Dan C. Mihăilescu ce cuprinde texte aparținând unor personalități din viața culturală și spirituală românească. La același stand, editura Humanitas Fiction va expune, printre altele, cărțile devenite deja bestseller Supunere, de Michel Houellebecq și Laur, de Evgheni Vodolazkin, alături de volumele Otrava iubirii, de Eric-Emmanuel Schmitt, Amantul japonez, de Isabel Allende și Firida Rușinii, de Ismail Kadare.

Curtea Veche Publishing anunță reduceri de preț de până la 40%, peste 200 de titluri și o selecție a celor mai căutate volume. Din portofoliul pregătit de editură, cititorii vor regăsi la Bookfest Timișoara volumele Flash-uri din sens opus, cartea de debut a lui Marian Godină, cel care a devenit cunoscut datorită textelor amuzante de pe Facebook care prezintă întâmplări din viața unui polițist, Comfort Food, de Jamie Oliver și Colecţia Outliers, o serie ce cuprinde volume precum Toţi marketerii sunt mincinoşi (spun poveşti), de Seth Godin și Connected, de Christakis și Fowler. Cititorii vor putea găsi și cea mai nouă serie de cărți regale, de data aceasta una dedicată celor mici: Regii și Reginele noastre.

Editura Nemira va fi prezentă cu o ofertă ce include aproape 500 de titluri și o reducere generală de 30% pentru cărțile pregătite. Pe lista prezentată se vor afla, printre altele, titlurile 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română, antologie coordonată de Marius Chivu și Radu Vancu, care acoperă nu mai puțin de 230 de ani de poezie românească, Marea șansă și primul volum din Trilogia Balcanică, de Olivia Manning, Regina Roșie, o nouă serie fantasy de Victoria Aveyard.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.
Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România, cu co-finanțarea Consiliului Județean Timiș și a Primăriei Municipiului Timișoara.

Sponsor: Banca Transilvania

Parteneri: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, Universitatea de Vest, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021, Asociația Arta nu Mușcă.

Parteneri media: TVR Timișoara, HotNews, Radio România Timișoara, Banatul Azi, Ora de Știri.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Ediția internațională Bookfest din acest an, a XI-a, va fi organizată la București între 1 și 5 iunie, invitatul de onoare fiind Israel. Începând din 2012, marca Bookfest s-a extins și în alte orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu-Mureș, Brașov, dar a avut și două ediții Bookfest de Crăciun la București.

Contact:

Mihai Mitrică
Director executiv
Tel. 0728 327 601
mihai.mitrica@aer.ro

Adrian Baciu
Asistent Relații Publice
Tel. 0728.327.603
adrian.baciu@aer.ro

www.bookfest.ro
www.facebook.com/BookfestRomania

Scrieți-ne!

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.