Bookfest sărbătorește cartea românească la Chișinău

 

  • 30 august – 3 septembrie este perioada în care, la Mediacor, vă puteți întâlni cu cele mai bune cărți și cu unele dintre cele mai importante personalități ale lumii culturale din România și Republica Moldova, în cadrul Bookfest Chișinău
  • Bookfest Chișinău 2023 se bucură de Înaltul Patronaj al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis, făcând dovada sprijinului României și arătând contribuția deosebită a culturii, a cărții și a literaturii în parcursul democratic pe calea europeană a Republicii Moldova
  • în fiecare zi, de la 10 la 20, publicul de toate vârstele este așteptat la lansările și atelierele din cadrul Bookfest; intrarea este liberă
  • unele dintre cele mai importante edituri din România și Republica Moldova vor fi prezente cu cele mai noi titluri.
  • Cristian Tudor Popescu, Ioana Pârvulescu, Adrian Cioroianu, Radu Paraschivescu, Veronica D. Niculescu, Cătălin Dorian Florescu, Cristian Mungiu, Radu Vancu, Ștefan Lemny, Bogdan Murgescu, Martin Rill, Mariana Sipoș, Cristian Manolachi, Liviu Cîmpeanu, Ligia Ruscu, Bogdan Crețu sau George Cornilă sunt doar câteva dintre personalitățile culturale din România pe care le veți putea întâlni la această ediție Bookfest Chișinău

 

Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău cu cea de-a șasea ediție, între 30 august și 3 septembrie, la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova (str. Alexei Mateevici nr. 60), într-un spațiu atractiv şi primitor, iar organizatorii pregătesc publicului bibliofil o adevărată sărbătoare a cărții. Pentru al doilea an consecutiv, evenimentul a fost onorat cu Înaltul Patronaj al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Intrarea publicului va fi liberă la toate evenimentele existente în programul acestei ediții Bookfest Chișinău. Vor fi prezente edituri relevante atât din România, cât și din Republica Moldova, cu carte exclusiv în limba română. Personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului vă vor oferi motive întemeiate să nu rataţi participarea la Bookfest Chișinău: Radu Paraschivescu, Cristian Mungiu, Radu Vancu, Ioana Pârvulescu, Adrian Cioroianu, Veronica D. Niculescu, Ligia Ruscu, Mariana Sipoș, Bogdan Creţu, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Dorian Florescu, Ștefan Lemny, Liviu Cîmpeanu, George Cornilă, Bogdan Murgescu, Cristian Manolachi, Moni Stănilă, Andreea Iatagan, Vitalie Ciobanu și mulți alții se vor afla în fața vizitatorilor Bookfest Chișinău cu lansări și prezentări de carte care abordează teme de interes pentru dezbaterile publice din societatea românească și din cea moldovenească.

Unele dintre cele mai importante edituri din România și Republica Moldova îi vor întâmpina pe iubitorii de carte bună cu cele mai noi oferte editoriale: Grupul Editorial Art, Editura Arc, Asociația ARI, Editura AGIR, Cartego, Editura Cartier, Casa Poveştilor, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Editura Eikon, Eurodidactica, Editura Gama, Editura Institutului Cultural Român, Editura Junimea, Epigraf, Humanitas, Litera, Editura Mega, Nemira Publishing House, Editura Paralela 45, Polirom, Prior Media Grup, Prut, RAO, Sigma, Supergraph/Editura Sophia, Editura Ştiinţa, Trei, Editura Universitaria / Universitatea din Craiova, Vellant.

Ediția 2023 a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău beneficiază de susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, a Ministerului Culturii din România și a Ministerului Culturii din Republica Moldova. Parteneri strategici: USAID, Ambasada Suediei în Republica Moldova, Goethe-Zentrum Chișinău, Institutul Cultural Român. Organizatorii evenimentului sunt Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Editorilor din România.

Calendarul integral al evenimentelor din cadrul ediției Bookfest Chișinău 2023 va fi disponibil în curând pe www.bookfest.ro, dar și pe pagina oficială de Facebook a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

 

Bookfest, cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a dobândit o dimensiune internațională marcantă, a ajuns anul acesta la ediția a XVI-a în București. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Brașov – având și două ediții speciale de Crăciun la București. Anul acesta invitatul de onoare a fost Italia. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Japonia.

 

Contact:

 

Mihai Mitrică

director executiv

Asociația Editorilor din România

tel. (004) 0728 327 601

mihai.mitrica@aer.ro

 

Adrian Baciu

asistent relații publice

tel. (004) 0728 327 603

adrian.baciu@aer.ro

 

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova