• Cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest (29 mai – 2 iunie) va avea loc în pavilionul B2, de la Romexpo;
  • Marea Britanie este Invitatul de Onoare Bookfest 2019;

 

Asociația Editorilor din România anunță începerea înscrierilor pentru cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 29 mai – 2 iunie, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2.

Consiliul Director al Asociației Editorilor a decis păstrarea acelorași tarife pentru standurile mici, pentru a stimula diversitatea ofertelor editoriale prezente la Bookfest. De asemenea, editorii care vor comanda standul minim (6 mp amenajare standard) pot primi un stand de 10 mp la același cost.

Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Marea Britanie. La standul Invitatului de Onoare, iubitorii de carte vor avea ocazia să participe la dezbateri, lansări de carte și întâlniri cu personalități ale vieții culturale și literare britanice și românești.

Cei care doresc să se înscrie în calitate de expozant la Bookfest 2019 o pot face prin crearea unui cont la adresa https://admin.bookfest.ro/login și înregistrarea formularului de înscriere până pe data de 31 martie 2019. Detaliile referitoare la modalitatea de alocare a spațiilor, tarife, termene de înscriere, precum și alte informații importante, pot fi găsite în Regulamentul general și tehnic.

De asemenea, expozanții Bookfest sunt încurajați să folosească aplicația Votion pentru a crește interactivitatea cu publicul, prin intermediul concursurilor accesibile direct de pe telefonul mobil. Mai multe detalii în prezentarea atașată.

La fel ca și în anii precedenți, publicul va avea acces gratuit atât în cadrul salonului cât și la toate evenimentele conexe ce vor avea loc pe durata Bookfest.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2019 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii din București.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut  (București, 30 mai – 3 iunie 2018) au fost prezenți circa 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Statele Unite ale Americii. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

 

Contact:

 

Mihai Mitrică, director executiv AER

T: 0728.327.601

e-mail: mihai.mitrica@aer.ro

 

Adrian Baciu, asistent relații publice AER

T: 0728.327.603

e-mail: adrian.baciu@aer.ro