TIMIȘOARA 2012

Începând cu anul 2012, Asociația Editorilor din România a decis ca salonul Bookfest, desfășurat în mod tradițional la București, să facă un gest de prietenie față de cititorii din alte mari orașe și să beneficieze de ediții itinerante în centre mai îndepărtate precum Timișoara sau Cluj-Napoca.

Manifestarea inaugurală a acestei suite a fost Salonul de Carte găzduit de Timișoara în perioada 15-17 martie. Au fost trei zile pline, desantul Bookfest în capitala Banatului însemnând în jur de 15.000 de titluri, expozanți de toate profilurile și calibrele (de la Humanitas, Polirom, Curtea veche, RAO sau ART până la case editoriale specializate în carte universitară), întâlniri cu scriitori de marcă precum Daniel CRISTEA-ENACHE, Radu PARASCHIVESCU, Horia-Roman PATAPIEVICI (director al Institului Cultural Român, pe atunci).

Gândit sub genericul „O primăvară ca la carte”, programul de evenimente nu a ocolit domeniile conexe, de o atenție aparte bucurându-se proiecția câtorva pelicule cinematografice. Între ele, „José și Pilar” (propunerea Portugaliei la premiile Oscar în anul 2011), și „Václav HAVEL, Praga – Castelul” (film dedicat primelor luni de președinție a ilustrului cărturar și om politic ceh).

Scrieți-ne!

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.