Statele Unite ale Americii

Celebrating the South

Ne face o deosebită plăcere să fim țara invitată de onoare a ediției din 2018 a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Statele Unite ale Americii sunt o națiune cu o moștenire literară dinamică, iar una dintre regiunile cu cea mai bogată tradiție a povestirilor este Sudul. Din Sud provin unii dintre cei mai mari autori ai noștri: Mark Twain, Flannery O’Connor, Alice WalkerHarper Lee sau William Faulkner, pentru a numi doar câțiva.

Citind literatura unei țări, înveți despre cultura, istoria și identitatea acesteia. La această ediție a Bookfest am invitat patru autoare ale căror experiențe din Sudul Americii le-au influențat scriitura. Operele lor aparțin unor genuri literare diverse: poezie, proză, literatură pentru copii sau non-ficțiune. Ele vor susține prezentări și ateliere literare, pentru a oferi sfaturi profesioniste viitorilor autori români și a împărtăși poveștile lor oamenilor acestei extraordinare țări.

Obiectivele mele în calitate de Ambasador al Statelor Unite ale Americii sunt promovarea securității, democrației și prosperității. Prin intermediul ediției din acest an a Bookfest, sper să putem promova aceste obiective, încurajând schimbul de idei și informații, de identitate și cultură, aprofundând astfel și mai mult puternicele legături de prietenie existente între România și Statele Unite ale Americii.”

E.S. Hans Klemm
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

 

Sunt convins că am găsit cea mai bună simbioză acum, când inaugurăm Bookfest într-o nouă casă, cu un Invitat de Onoare de talia Statelor Unite ale Americii. O cultură atât de competitivă și atât de vastă încât a ajuns reper obligatoriu în mai toate domeniile este un model cu care pare foarte potrivit să pornești la un drum nou; și, nu în ultimul rând, publicul Bookfest chiar merita o asemenea viză culturală americană.”

Grigore Arsene

Președintele Asociației Editorilor din România

Scrieți-ne!

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.