PUBCOOP

Parteneriatul PUBCOOP este o cooperare între Asociația Editorilor din Valencia (AEPV) din Spania, Asociația Editorilor din Lituania (LLA) și Asociația Editorilor din România (AER), în cadrul programului Europa Creativă.

Aceste trei asociații au de a face cu edituri mici și independente, care folosesc limbi mai puțin uzuale ca valenciana, lituaniana și româna.

Aceste edituri, care sunt o sursă relevantă de cultură în Europa, întâmpină numeroase probleme în a-și vinde produsele în străinătate dar și probleme legate de  nevoia de a concura cu jucatori mari de pe piață, atât din cauza resurselor lor reduse cât și din cauza utilizării pe scară redusă a limbilor lor.

În contrapartidă la aceste provocări există oportunități în ceea ce privește cooperarea între edituri și între asociații pentru a sprijini companiile în a deveni relevante în plan internațional și în utilizarea Internetului.

Început în mai 2016 și prevăzut să se încheie în decembrie 2018, proiectul PUBCOOP are obiectivul de a sprijini capacitatea editorilor independenți din Europa să concureze la nivel internațional, să lucreze în colaborare cu editorii din alte țări europene și să-și consolideze capacitățile prin cooperare editurilor și a asociațiilor de editori.

Parteneriatul va coopera direct cu asociațiile de editori independenți din Franța și Italia dar și cu asociațiile integrate în Federația Editorilor Europeni (FEP). LLA și AER sunt membri activi ai FEP.

Rezultatele proiectului au un impact direct asupra aproximativ 150 de edituri asociate celor trei asociații partenere, precum și un efect potențial asupra aproximativ 1.200 de edituri mici și independente din Europa.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul proiectului.

Scrieți-ne!

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.