CLUJ NAPOCA 2015

Salonul de Carte Bookfest revine cu a patra ediție la Cluj-Napoca între 24-27 septembrie, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

În cele patru zile ale evenimentului, iubitorii de lectură vor avea ocazia să descopere ultimele oferte ale celor mai mari edituri din țară dar se vor putea întâlni și cu autori consacrați alături de ultimele lor apariții editoriale. În premieră, la Bookfest vor fi prezentate spectacole de teatru de păpuși dar și experimente de fizică în cadrul Nopții Cercetătorilor Europeni.

Evenimentele editoriale vor fi concentrate sâmbătă, 29 septembrie, când medicul nutritionist Mihaela Bilic și editura Curtea Veche vor lansa cel mai proaspăt volum intitulat „Sănătatea are gust. Ghid de slăbit”. Cartea oferă o metodă originală de a scăpa de obsesia dietelor și a kilogramelor în plus: psihonutriția. Informațiile din carte corespund teoriei și practicii medicale actuale recunoscute pe plan național și internațional.

Tânărul cercetător Alexandru Muraru își va prezenta volumul „Cum supraviețuiește monarhia într-o republică?”, apărut tot la editura Curtea Veche Publishing, carte care analizează tranziția de după 1989 din perspectiva regalității, cu o privire obiectivă care lasă cititorului ocazia de a decide dacă întrebarea din titlu este valabilă, și în ce măsură se aplică în prezent.

Tot în aceeași zi, editura Humanitas va lansa cartea „Horea în grumaz. Înger păzitor şi ispită”, proaspăt ieșită de sub tipar, a celebrului solist de muzică populară românească Grigore Leșe.
Actorul Florin Piersic Jr. vine la Bookfest Cluj-Napoca să își prezinte cel mai nou volum „Opere cumplite. Volumul II”.

Mai mult, cititorii vor avea ocazia de a se întâlni cu scriitorul Radu Paraschivescu, unde se va discuta despre volumul „Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești“, bestseller Bookfest iunie 2015. De asemenea, autorul va lectura în premieră dintr-o nouă carte aflată în pregătire la Editura Humanitas.

Vizitatorii sunt așteptați cu o ofertă de circa 10.000 de volume la cele mai bune prețuri și din cele mai variate domenii. Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din țară: Humanitas, Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Nemira, Herald, Litera dar și distribuitori precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România).

Studenții și profesorii Facultății de Fizică a Universității „Babeș-Bolyai” vor veni la Bookfest pe 26 septembrie pentru a prezenta publicului de toate vârstele unele dintre cele mai spectaculoase experimente de fizică pentru a serba și în acest an Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment dedicat popularizării științei și învățării într-un mod cât mai plăcut.

Pe lângă numeroasele cărți la prețuri reduse care li se adresează, copiii au și un alt motiv de bucurie la a patra ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca: spectacole gratuite oferite de Teatrul de Păpuşi Puck, atât în limba română, cât și în cea maghiară.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest.

Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 – 20:00.

Pentru a afla expozanții acestei ediții apăsați AICI.

Programul complet al evenimentelor AICI.

Scrieți-ne!

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.