• editurile prezente anunță reduceri de până la 60% din prețul de copertă
  • prețuri speciale la cărțile pentru copii
  • 40 dintre cei mai renumiți autori ai momentului vă așteaptă cu lansări, dezbateri și sesiuni de autografe
  • intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Bookfest Timișoara

 

Peste 40.000 de cărți, multe dintre ele noutăți absolute, îi așteaptă pe timișoreni la Centrul Regional de Afaceri (bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22) începând de joi, 31 martie, când începe Salonul de Carte Bookfest Timișoara.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, la ora 12, pe scena amplasată în Sala Polivalentă a Centrului Regional de Afaceri, în prezența președintei Camerei de Comerț și Industrie Timiș, Florica Chiriță, a primarului municipiului Timișoara, Dominic Fritz, și a directorului Asociației Editorilor din România, Mihai Mitrică.

Editorii anunță reduceri de până la 60% din prețul de copertă, numai bune ca să vă completați biblioteca cu titlurile noi pe care le găsiți în standurile Bookfest. Adăugați la asta și intrarea absolut gratuită, inclusiv la cele peste 50 de evenimente, lansări de carte și sesiuni de autografe cu cei mai cunoscuți autori ai momentului și aveți un tablou cât se poate de atrăgător al celei de-a noua ediții de Bookfest Timișoara. Între standurile din Sala Polivalentă de la CRAFT vor fi și trei distribuitori de carte (Cartea pe roți, La două bufnițe și Cartea de Nisip – Librarium) unde puteți găsi titlurile acelor edituri care nu au putut participa cu stand propriu la acest eveniment.

 

Autori de renume și 80 de cărți-eveniment la standul Humanitas

 

Grupul Editorial Humanitas anunță o reducere generală de circa 10% din prețul de librărie, dar la cărțile pentru copii reducerea va fi de 25%, ceea ce ar trebui să încurajeze pe cât mai mulți mici cititori să descopere noutățile din colecțiile Humanitas Junior. Părinții lor au și ei toate motivele să petreacă mult timp la Bookfest Timișoara, pentru că, dintre cele 800 de titluri pe care Humanitas le va expune în stand, 80 sunt cărți-eveniment, bestsellerurile ultimelor luni, iar 17 dintre ele vor avea lansări în prezența autorilor și editorilor Humanitas. Așadar, standul Humanitas vă stă la dispoziție dacă vreți să luați autografe de la Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Alexandru N.Stermin, Lidia Bodea, Ioana Nicolaie, Cristian Presură, Mircea Mihăieș, Vlad Zografi, Cristina Chevereșan, Borco Ilin, Melania Cincea, Radu Oltean, Mădălin Bunoiu, Robert Șerban, Graţiela Benga-Ţuţuianu, Maya Prediger, Mihai Mănescu, Smaranda Vultur, Marcel Tolcea, Ilinca Ilian, Adina Baya, Mircea Dragu și Bajkó Attila.

Editura ALL anunță reduceri de 25-60% față de cele din librării pentru cele peste 300 de titluri pe care le va expune în standul de la Bookfest Timișoara. Printre noile volume prezente la stand cititorii vor putea răsfoi volumul Genialimente, de Max Lugavere și dr. Paul Grewal, în care autorii dezvăluie cum putem asigura funcționarea optimă a acestei mașinării extraordinare care este creierul uman, pentru a ne bucura toată viața de cele mai bune performanțe ale minții, de sănătate și vitalitate.

 

1000 de titluri în standul Polirom

 

Standul Polirom din Bookfest Timișoara vă așteaptă cu circa 1000 de titluri, dar cea mai bună veste o constituie reducerea generală de 30% din prețul de copertă. Dintre noutățile Polirom prezentate la Bookfest Timișoara, editura remarcă titlurile apărute în colecția Historia, sub semnătura profesorului Armand Goșu, Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei și, cartea care poate fi o bună oglindă de decriptare a situației internaționale actuale, Rusia, o ecuație complicată, ediția a II-a adăugită, cu cele mai recente texte despre războiul din Ucraina.

Tot din colecția Historia, editura Polirom vă recomandă Războiul Lumii. Epoca urii, de Niall Ferguson, apărută acum și în ediție cartonată. Ferguson face o radiografie a cauzelor care au dus la instaurarea terorii în secolul trecut, o veritabilă epocă a urii, în multe privințe fără echivalent în istoria omenirii, ce a schimbat radical fața lumii și a marcat declinul Occidentului. Din Colecţia Biografii romanţate, editura Polirom aduce la Bookfest Timișoara o noutate absolută: volumul Nichita. Poetul ca şi soldatul, semnat de profesorul Bogdan Creţu, director al Institutului de Filologie al Academiei Române, care va fi lansat duminică 3 aprilie, de la 13.10. Colecţia Hexagon a aceleiași edituri propune un palpitant roman de călătorii despre Fluviul Amur. Între Rusia și China, de Colin Thubron. La 80 de ani, Colin Thubron – celebru pentru Redescoperind Drumul Mătăsii – călătorește de-a lungul fluviului Amur, de la izvorul său ascuns până la uriașa gură de vărsare, pe o distanță de aproape 5.000 de kilometri. Vorbitor de rusă și mandarină, discută cu toți oamenii pe care îi întâlnește, de la comercianți chinezi la pescari ruși, de la călugări la localnici, și ne zugrăvește un tablou uluitor, împletind magistral observația cu lirismul.

 

Cum a distrus războiul viața în Ucraina

 

Editura Paralela 45 va veni cu reduceri de până la 50% și anunță că expune în stand circa 200 de titluri. Albinele Gri, de Andrei Kurkov, va fi una dintre noile cărți pe care le veți găsi la standul Paralela 45, și care tratează un subiect foarte dureros care se petrece chiar sub ochii noștri. Albinele gri spune povestea unor oameni pașnici, care își vedeau de viață într-un sătuc din estul Ucrainei, până în momentul când peste ei a venit războiul. Scriitorul pune în dezbatere niște teme extreme de dureroase și, din păcate, foarte actuale: ce schimbări au loc în mintea omului, în traiul lui de zi cu zi, când viața îi e dată peste cap, nimicită, furată, cotropită, iar comunicarea între oameni devine complicată și, uneori, chiar periculoasă. O carte extraordinară despre războiul din Donbas și supraviețuire.

Grupul Editorial ART va avea un stand generos în care vă așteaptă circa 1200 de titluri, cu reduceri de până la 40% din prețul de raft. Dintre zecile de noi titluri apărute la editura Art amintim cel de-al doilea roman al lui scriitoarei americane Katherine Arden, Fata din turn. Cartea continuă aventurile neînfricatei și nonconformistei Vasea, o tânără născută în înzăpezita Rusie medievală, a cărei existență începe să fie populată de personajele poveștilor spuse la gura sobei. Încercările prin care trece alături de Solovei, calul său devotat, și vegheată din umbră de spiritul care o iubește, sunt într-adevăr demne de un erou de legendă, iar povestea lui Vasea este plină de suspans, creaturi înfricoșătoare, întorsături de situație și dramatism.

 

Curtea Veche vă ajută să alungați anxietatea

 

Și Curtea Veche Publishing va avea un stand plin pe gustul cititorilor la Bookfest Timișoara, mai ales că toate cele 400 de titluri sunt la o reducere de 25%. Dintre noutățile pe care editura le recomandă vizitatorilor Salonului timișorean, amintim Când corpul spune nu, cartea-fenomen a terapeutului Gabor Maté, dar și proaspăt publicatul Cum se fac banii, de Ramit Sethi, un nou guru al finanțelor (după cum a fost numit de revista Fortune), care prezintă o rețetă de șase săptămâni pentru toți cei care vor să-și schimbe în bine obiceiurile financiare. Două titluri dintre cele prezente la standul Curtea Veche Publishing își propun să-i ajute pe cei pentru care perioada pandemiei, dar și izbucnirea conflictului din Ucraina au marcat o creștere a anxietății. Astfel, Susan M. Orsillo și Lizabeth Roemer au scris o carte de Mindfulness pentru anxietate, în care ne prezintă metode prin care să scăpăm de presiunea anxietății, jocuri care să ne elibereze de stres, versuri care să ne împrăștie îndoielile privind propria persoană și exerciții prin care să ne dezvoltăm flexibilitatea, să devenim mai receptivi și mai înțelegători cu noi înșine. Apoi, medicul și cercetătorul Judson Brewer, de la Universitatea Massachussetts ne provoacă la Îmblânzirea anxietății, un ghid pas cu pas despre cum ne putem elibera mintea de anxietate, gânduri obsesive, dependențe și multe alte tipare negative.

 

Două cărți de Papa Francisc la standul RAO

 

Dintre cele 500 de titluri pe care editura RAO le va expune în standul de la Bookfest Timișoara, cititorii sunt invitați să aleagă având în minte o reducere de circa 25%, un motiv în plus ca să vă bucurați de marele succes al celebrului actor Matthew McConaughey, Unda verde, de cel mai proaspăt roman al lui Ken Follett, Niciodată, dar și de Și vine vremea îndurării, cel mai recent titlu semnat de John Grisham. Tot la standul RAO puteți găsi și două cărți semnate de Papa Francisc, Să reîncepem să visăm. Calea către un viitor mai bun și Pământul viitorului, scrisă în colaborare cu Carlo Petrini.

Ofertele editurii Herald, pentru pasionații de spiritualitate, religie, dar și istorie și dezvoltare personală sunt cât se poate de atractive. Cele peste 350 de titluri prezente la standul din Bookfest Timișoara vor avea o reducere generală de 15% din prețul de copertă dar aceasta poate fi chiar mai mare, de până la 30% în cazul pachetelor tematice.

Editura Prestige va avea la standul din Bookfest Timișoara circa 400 de titluri, iar amatorii de lectură le pot găsi cu reduceri de până la 50%. Printre noile cărți apărute la editura Prestige se află și Corpul Uman. Enciclopedia Științei STEM. Ce se întâmplă în interiorul lucrurilor din corpurile noastre și le face sa funcționeze, să ne țină în viață și sănătoși? Enciclopedie destinată copiilor, Corpul uman include un vocabular detaliat care acoperă științele-cheie STEM, diagrame cu secțiuni transversale și casete cu multe informații. De asemenea, conține etichete clare, desene și culori vibrante.

 

Întâlniri cu autorii editurii Lebăda Neagră

 

Publicul din Timișoara care va  vizita standul editurii Lebăda Neagră în cele patru zile de Bookfest Timișoara, se va bucura de numeroase promoții și reduceri de preț. Astfel, la trei titluri achiziționate, al patrulea va fi gratuit, iar la cumpărarea a două cărți scrise de același autor, veți primi o reducere de 20%. Unele cărți pentru copii, cum ar fi volumele Căsuța lui Snowie de Angelica Lambru și Întâmplări pentru părinți și copii cuminți de Mona Coțofan, vor avea chiar o reducere de 40%. În plus, editura Lebăda Neagră își propune mai multe întâlniri la stand cu autorii proprii și cărțile lor. Astfel, Frumoasa americană și titlul Umbra lui Raphael de Adrian Christescu vă prilejuiesc o întâlnire la standul editurii cu autorul, vineri, 1 aprilie, începând cu ora 17:00. Adriana Moț, care semnează Sub semnul clepsidrei va fi și ea prezentă la stand sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 13:00. Autorul timișorean Alex Szöllö vine și el la standul Lebăda neagră sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 15, ca să-și prezinte volumul Quasimodo. În fine, tot un autor timișorean, Adrian Petru Stepan, va fi și el prezent la stand, tot sâmbătă, de la ora 17, ca să vorbească despre Piața Romanilor și De la Șeherezada la Osama bin Laden. Istoria palpitantă a Orientului Mijlociu.

Editura Cetatea de Scaun îi așteaptă pe cititorii timișoreni la standul din cadrul Bookfest cu circa 30 de titluri, pentru care anunță o reducere de 30% din prețul de copertă. Între ele, sunt cele două volume sub genericul ’89 Despre căile risipite ale revoluției timișorenilor, semnate de Miodrag Milin, dar și excelentă lucrare monografică a Antoanetei Olteanu, Mitologie română, publicată tot în două volume. Istoria rămâne preocuparea principală a editurii, iar timișorenii pot afla informații inedite din volumul semnat de Bogdan Catana, România, Serbia și diferendul privind împărțirea Banatului (1914-1920).

Programul actualizat al evenimentelor Bookfest Timișoara poate fi consultat pe pagina https://bookfest.ro/programul-evenimentelor-tm_2022/

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului iar în toate cele patru zile Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România.

Bookfest Timișoara este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Parteneri: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, West City Radio, Banatul Azi, Timiș Online, Timpolis, Puterea a Cincea,  Știri de Timișoara, Știri pentru copii

 

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest din 2019 (București, 29 mai – 2 iunie 2019) au fost prezenți peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

 

Contact:

 

Mihai Mitrică, director executiv AER

T: 0728.327.601

e-mail: mihai.mitrica@aer.ro

 

Adrian Baciu, asistent relații publice AER

T: 0728.327.603

e-mail: adrian.baciu@aer.ro