Bookfest Timișoara 2020

Salonul de Carte Bookfest Timișoara, ajuns la cea de-a IX-a ediție, aduce cele mai bune cărți ale momentului la Sala Polivalentă a Centrului Regional de Afaceri (Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22), în perioada 12 – 15 martie.

La Bookfest, iubitorii de carte timișoreni vor fi întâmpinați cu o ofertă de excepție: peste 40.000 de volume (majoritatea aflate la reducere față de prețul din librării), cărți pentru copii, auxiliare educaționale, dar și o variată gamă de titluri pentru toate interesele și toate buzunarele. Vor fi prezenți peste 40 de expozanți, printre care cele mai importante edituri din România — Art, Brumar, Cartea Românească Educațional, Corint, Curtea Veche Publishing, Datagroup, Didactica Publishing House, Fischer International, Herald, Humanitas, Humanitas Fiction,  Linghea, Litera, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45, Polirom, Sens, RAO, Trei, Editura Universității de Vest din Timișoara — distribuitori de carte precum Astro, Okian și librăria „La Două Bufnițe” din Timișoara, distribuitori de muzică (Byton), dar și distribuitori de jocuri interactive pentru copii precum Happy Color și Ludicus Games.

Programul evenimentelor va cuprinde peste 30 de lansări de carte și sesiuni de autografe ce vor oferi publicului timișorean oportunitatea de a se întâlni cu personalități de marcă ale culturii scrise din România, precum: Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Cristian Presură, Tatiana Niculescu, Vlad Zografi, Mircea Mihăieș, Radu Pavel Gheo, Wilhelm Tauwinkl, Claudiu T. Arieșan,  Marcel Tolcea, Viorel Marineasa, Daniel Vighi, Cristian Pătrăşconiu, Robert Șerban și mulți alții. Totodată, iubitorii de muzică folk vor putea participa în prima seară a Bookfest la un concert acustic susținut de binecunoscutul folkist Ducu Bertzi.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului iar în toate cele patru zile Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

 

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România.

 

Parteneri: Consiliul Local Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, Tanănana, West City Radio, Tele Europa Nova, Banatul Azi, Timiș Online, Timpolis, Puterea a Cincea, Zile și Nopți Timișoara, Știri de Timișoara, Știri pentru copii