Salonul de Carte Bookfest Timișoara revine cu cele mai noi cărți la Centrul Regional de Afaceri (Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22), între 30 martie și 2 aprilie 2023.

Vor fi prezenți circa 40 de expozanți, printre care cele mai importante edituri din România.

Gabriel Liiceanu, Armand Goșu, Horia Roman Patapievici, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Pârvulescu, Sabina Fati, Alexandra Furnea, Augustin Cupșa, Cătălin Dorian Florescu, Rareș Moldovan, Cosmin Perța sunt doar câțiva dintre autorii ce vor fi prezenți la această ediție a Bookfest Timișoara.

Programul complet al evenimentelor va putea fi consultat în curând pe pagina www.bookfest.ro.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului iar în toate cele patru zile Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara, ediția a X-a, este un proiect cultural finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

 

Parteneri: Consiliul Local Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, Banatul Azi, Timiș Online, Timpolis, Puterea a Cincea,  Știri de Timișoara, Știri pentru copii

 

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest din 2022 (București, 1 – 5 iunie 2022) au fost prezenți peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice și evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Japonia. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.