• Salonul de Carte Bookfest Timișoara îi așteaptă pe toți timișorenii, începând de mâine, la Centrul de Afaceri, pentru patru zile de sărbătoare a cărții
  • Lansări în premieră națională, sesiuni de autografe, reduceri spectaculoase, jocuri de perspicacitate pentru copii și un concert de jazz sunt parte din rețeta celei de-a șasea ediții a Bookfest Timișoara
  • Programul complet al evenimentelor este disponibil și pe www.bookfest.ro

 

Începând de mâine, Salonul de Carte Bookfest propune publicului timișorean patru zile de sărbătoare a cărții la Centrul Regional de Afaceri, din Bulevardul Eroilor de la Tisa, nr 22, vizavi de Sala Olimpia.

Peste 30 de expozanți, cele mai importante edituri și distribuitori de carte din România, vor fi prezenți la întâlnirea cu cititorii, cu o ofertă de peste 25.000 de volume și o agendă plină de evenimente atractive și reduceri cuprinse între 10 și 80% față de prețul de listă.

Cele 35 de evenimente programate în timpul Salonului de Carte Bookfest vor prilejui publicului întâlniri memorabile dar și sesiuni de autografe de la personalități marcante ale culturii românești contemporane: Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Cristian Tudor Popescu, Aurora Liiceanu, Ioana Nicolaie, Șerban Foarță, Viorel Marineasa, Adriana Babeți, Mircea Mihăieș, Cornel Ungureanu, Robert Șerban, Brîndușa Armanca, Marcel Tolcea, Dan Negrescu, Daniel Vighi, Tudor Crețu și mulți alții.

 

Cei mai importanți scriitori sunt la Bookfest Timișoara

 

Istoricul Lucian Boia vine sâmbătă la Bookfest Timișoara ca să vorbească cu vizitatorii despre cel mai recent volum, Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei, cel mai bine vândut titlu la târgul Gaudeamus București de anul trecut. Scriitorul român de origine germană Jan Cornelius va discuta cu cititorii despre noul său volum Eu, Dracula și John Lennon, Povestirile unui trăitor și uluit observator în România comunistă și în mirificul Occident iar Mircea Cărtărescu va prezenta la Bookfest Timișoara, în premieră națională, cea recentă carte a sa, Peisaj după isterie.

Cristian Tudor Popescu va prezenta publicului timișorean cel mai recent volum al său intitulat Viața și Opera, o savuroasă colecție de proză scurtă frescă a societății românești atât dinainte cât și de după 1989.

În aceeași zi, vizitatori vor avea ocazia de a se întâlni cu scriitoarea Aurora Liiceanu care își va prezenta, împreună cu Adriana Babeți și Adrian Șerban, cea mai recentă carte, Madlena.Vocea din dulap. Scriitorul timișorean Robert Șerban va prezenta tot duminică savuroasa colecție de povestiri Scriitori la poliție în care personalitățile lumii culturale își povestesc interacțiunile mai mult sau mai puțin fericite cu angajații Ministerului de Interne.

 

 

Concert de jazz, jocuri educative și expoziție de fotografie

 

Printre lansările de carte și întâlnirile cu scriitorii prezenți, publicul timișorean se poate delecta și cu momente de destindere. Astfel, vineri, de la ora 19:00, la spațiul de evenimente, formația Vadim Crușcov Jazz Band va încânta vizitatorii Bookfest. Formația, compusă din Vadim Crușcov – Voce, Aurel Dragalina – Pian, Mircea Ardeleanu Jr. – Chitară bas, Szabó Csongor-Zsolt – Tobe și percuție, va interpreta piese din The Great American Songbook, standarde de swing și pop-jazz, piese din repertoriul lui Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole, Louis Armstrong, Louis Jordan, Aurelian Andreescu și alții.  Studenții Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest au pregătit, chiar la intrarea în spațiul Salonului de Carte Bookfest Timișoara, o spectaculoasă expoziție de fotografie, intitulată „Imaginea experimentală între culoare și nonculoare”. Expoziția va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 12:oo.

Tot la intrarea în spațiul Bookfest Timișoara, echipa Happy Color va fi prezentă pentru a promova diferite jocuri educative și de societate, pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile: jocuri de strategie, jocuri de memorie, de logică, jocuri de îndemânare şi de fantezie, cu rol educativ în formarea copiilor, stimularea imaginației și întărirea relațiilor. Echipa Caravanei cu Jocuri este formată din traineri experimentați care participă permanent la târguri si expoziții internaționale de profil, pentru a fi în contact cu ultimele noutăţi din domeniu. Din cadrul echipei mai fac parte voluntari – tineri talentaţi, pasionaţi de jocurile educative şi de societate.

 

 

Programul complet al evenimentelor cât și eventualele modificări aduse acestuia pot fi consultate AICI

 

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia. În toate cele patru zile, Bookfest Timișoara va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Primăria Municipiului Timișoara.

Parteneri: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Biblioteca Județeană Timiș și Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Timișoara, HotNews, Press Alert, Banatul Azi, Zile și Nopți Timișoara.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 1-5 iunie 2016) au fost prezente peste 200 de edituri, programul celor cinci zile cuprinzând peste 300 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al acestei ediții a fost Israel, fiind prezente nume precum Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Gil Hovav, Rony Oren. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov, două ediții Bookfest de Crăciun la București, cât și o ediție la Chișinău în 2016.

 

Contact:

Mihai Mitrică
Director executiv
Tel. 0728 327 601
mihai.mitrica@aer.ro

 

Adrian Baciu
Asistent Relații Publice
Tel. 0728.327.603
adrian.baciu@aer.ro

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania