BOOKFEST 2012

Desfășurat în perioada 30 mai-3 iunie, Salonul Internațional de Carte organizat de Asociația Editorilor din România în anul 2012 a fost cel de-al VII-lea eveniment din suita Bookfest. Salonul, găzduit, ca și în anii precendenți, de Complexul Expozițional Romexpo, s-a bucurat de participarea Franței ca invitat de onoare.

Într-un program de evenimente promovat împreună cu Institutul Francez și Ambasada Franței la București, salonul a adus dinaintea cititorilor români figuri importante ale vieții culturale din Hexagon, printre care scriitorii Michel HOUELLEBECQ, Sylvie GERMAIN, Yann APPERRY, jurnalistul de televiziune Bernard PIVOT sau editorul Jean MATTERN (responsabilul cu literatura străină al casei Gallimard).

O altă prezență ilustră a fost cea a romancierului Dominique FERNANDEZ, membru al Academiei franceze, dar deopotrivă un autor cunoscut publicului de la noi, datorită volumului de călătorii “Rapsodia română”.

Bookfest 2012 a reunit peste 150 de expozanți, într-un spațiu expozițional mai mare de 4000 mp. La cele peste 250 de evenimente culturale din program (lansări de carte, expoziții, sesiuni de autografe, mese rotunde) au fost prezenți și mulți dintre autorii români contemporani cei mai proeminenți.

Scrieți-ne!

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.