BOOKFEST 2010

Desfășurat, ca și în anii precedenți, în pavilioanele de la Romexpo, Salonul Internațional de Carte Bookfest a prezentat, în anul 2010, o noutate majoră față de edițiile precedente. Pentru prima dată, organizatorii evenimentului au acordat unei țări statutul de invitat de onoare, similar cu marile evenimente editoriale internaționale, punându-se astfel temelia unei tradiții respectate la fiecare Bookfest ulterior.

Țara aleasă pentru inaugurarea acestui tip de parteneriat a fost Spania, Asociația Editorilor din România elaborând programul de manifestări din perioada 9-13 iunie împreună cu Institutul Cervantes. Astfel, vizitatorii salonului au putut cunoaște o serie întreagă de scriitori iberici (prozatori, dramaturgi, eseiști), de o atenție specială bucurându-se acei literați care, traducând literatură de limbă spaniolă în limba română și invers, facilitează dialogul dintre cele două culturi.

Alte evenimente marcante ale Bookfest 2010 au avut în centru autori români de notorietate ca Neagu DJUVARA, Alex. ȘTEFĂNESCU, Petru POPESCU, precum și artiști din diverse domenii conexe (Ioan Gyuri PASCU și Maria RĂDUCANU, de pildă, dând recitaluri muzicale).

Scrieți-ne!

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.